fredag 1 juni 2012

En vecka har gått...

Nu är det en vecka sedan jag kom hem omtumlad och uppfylld av alla möten både fysiskt men också sinnligt, rumsligt, känslomässigt och mentalt.
Sköldpadda som barn skapat på Arcobaleno
Den finns på atriumgården där det bor en riktig sköldpadda

Veckan har varit fylld av arbete som en arbetsvecka är -  men i tanken har jag varit kvar i Bassa Reggiana - När jag nås av nyheten att de råkat ut för en ny jordbävning i distriktet och att de denna gång blivit mer påverkande, så går min tankar till dem som bor där, på alla de vänner stora och små som drabbats direkt eller indirekt.
Men jag fylls också av en känsla att de med sin goda solidariska grund kommer att kunna ta tag i all oro och omorganisation. Att den kollektiva process och känslan för varandra som medborgare kommer att var en trygghet i regionens arbete och i förskolans arbete för att skapa något meningsfullt för alla barnen. Jag fick höra att man ordnat utomhus läger för förskolans barn i parkerna för att skapa ett sammanhang för barn och familjer då förskolorna är stängda för översyn och ur säkerhetsskäl- Tänk vad viktigt att ordna mötesplatser där man möts och kan leka, där man kan vara i ett välbekant sammanhang,  träffa vänner och prata om sin oro! 

Palazzo Guastalla


Nu hoppas jag att allt snart blir bra igen och att alla förskolor kan öppna.
Tack Progetti Infanzia för en underbar vecka och våra tankar är hos er.
Vi kommer att fortsätta delge alla våra reflektioner och tankar.
Sidan kommer kanske förändras lite layout mässigt men känn er välkomna att läsa, reflektera tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar